onsdag den 14. februar 2007

Vinterferie


Så, nu har jeg vandet mine planter. I morgen tager jeg til København på forlænget weekend. Kan sige at mine honningmelon, solsikke og måske citron kerner er begyndt at spire. DET VAR PÅ TIDE!!! Med den super jord jeg har købt, eller voksemedium, burde jeg allerede nu plukke avocadoer fra mit avocadotræ.

søndag den 11. februar 2007

Søndag

Søvnen er så småt forsvundet fra mine øjne, uha en hård dag og komme igennem i går, fri bar fredag betyder stadigvæk at ens lørdag bliver revet ud af kalenderen.
Kigger ud af vinduet, Silkeborgvej ser kold og uindbydende ud, lysten til at gå ud daler – hold op Mads, du skal ud, du skal ud og være iagttagende og have sanserne i brug. Åhh hvor er mine handsker, er de mon forsvundet i fredagens eskapader, skidt med det, nu skal det være 1 – 2 – 3, ud af døren ned af trappen… For pokker, den evige kolde modvind, nej mine hænder KAN ikke komme længere ned i lommen, og hatten vil ikke længere ned over ørene, en tåre nærmer sig øjenkrogen.

En mor med barnevogn passere mig hun ser træt ud, har turen rundt i haven virkelig været så hård mod hende, skal jeg vende om? NEJ MADS NU TAGER DU DIG SAMMEN.
Vinden rusker i de nye møllevinger på den gamle mølle, ikke andre at se end mig i haven, mon jeg er den eneste der har følt trang til at gå en formiddags tur i blæsten? Kan godt forstå de bliver hjemme, og hygger med søndagsavisen, en god bog og en varm kop kaffe, åh en god kop kaffe, jeg har ikke fået min kaffe i dag, det skal være det første jeg skal ha når jeg kommer hjem.
Hvor er ænderne? Her plejer at være ænder, jo der de har samlet sig på den store plæne. De fryser nok også, skulle man ha taget et par af de gamle boller med… Ej, nu må du tage dig sammen, en voksen mand ude og fodre ænder ALENE en søndag, det kan man bare ikke.

Glæder mig til på torsdag når Mia kommer hjem, slut med at være eneboer, så kan jeg også slæbe hende med på biotop opserverings turene, og så kan vi fodre ænder, ja det bliver godt. Skal også huske og tænke på et pædagogisk projekt jag kan lave herovre, uha der er mange muligheder, her er jo lidt af det hele.

Nå lidt mennesker kan jeg da se i den gamle by, de kommer nok udenbys fra, de er nok svenskere, de fryser vel heller ikke så let som os andre. Hørte i radioen der var snestorm et sted på sjælland, radio, god idé nej det må jeg ikke, så kan jeg jo ikke høre fuglene kvidre… hmm …. Nej ingen fugle sang, en lydpot på Viborgvej der kunne trænge til en udskiftning, og jo det kunne lyde som om der for en gang skyld er udrykning mod Gellerup, hvad mon de nu har sat ild til.

Skulle man gå om og se på de normale danske planter? Ej det er sku en omvej, sidst jeg var deromme havde de sku et bed med brændeneller og jeg fryser.. Tror jeg vil ind i væksthuset næste gang, der kan jeg sikkert også se nogen af de planter jeg har prøvet at plante til vores plantehold, synes bestemt jeg så et pomelo træ derinde sidst… For pokker Mads, hvorfor tog du nu ikke kameraet med, din klump.. Jeg går altså ikke tilbage og henter det, ej nu skynder jeg mig hjem, forhåbentlig er der lidt medvind på Silkeborgvej. Gad vide om der kommer fodbold i dag, hjem og tjekke uha ja og kaffe. Og min søvn er helt væk, dejligt.